Arrenquen els tastos de qualificació de la sisena edició del concurs Grenaches du Monde 2018

Avui han començat a Gandesa els tastos de qualificació de la sisena edició del concurs internacional Grenaches du Monde, que enguany té com a seu la Denominació d’Origen Terra Alta.

A les jornades de tast, que han arrencat a les 10h al Celler Cooperatiu de Gandesa, els membres del jurat d’aquesta edició puntuaran les gairebé 850 mostres rebudes enguany, i que marquen una nova fita en el concurs.

Els actes del concurs continuaran a partir de les 16h amb les jornades tècniques, que se celebraran al Celler Figueres de Gandesa. El programa de les jornades tècniques consta de 5 ponències de 20 minuts cadascuna, amb torn de preguntes i descans a mitja tarda. Les ponències són les següents:

  • 16:30h – Evidències de producció vitivinícola en època ibèrica: el cas del jaciment arqueològic del Coll del Moro de Gandesa (Terra Alta), per Maria Carme Belarte i Rafel Jornet.
  • 16:50h – De la Vernaccia a la garnatxa peluda. Set segles de garnatxes, per Josep M. Puiggròs i Jové.
  • 17:10h – Elaboracions especials de la garnatxa blanca. Els Brisats i Dolços, per Oriol Pérez de Tudela
  • 18:10h – Coneixent una mica més la Garnatxa blanca. Feines de desenvolupament a vall d’Ebre, per Maite Rodríguez-Lorenzo.
  • 18:35h – Caracterització organolèptica de Garnatxes de la Mediterrània, per Joan Ignasi Domenech, Xoan Elorduy, Alessandra del Caro i Éric Aracil.

Un cop finalitzades les jornades tècniques, la comitiva es traslladarà fins a la Catedral del Vi de Pinell de Brai, on podran gaudir de la projecció del documental El Moment, un retrat del món rural de la Terra Alta, amb la presentació de la directora, Elisenda Trilla.

A continuació se servirà un sopar gastronòmic a càrrec d’en Fran López, xef reconegut amb una Estrella Michelin pel seu restaurant Villa Retiro de Xerta. El sopar estarà maridat amb els vins de la Denominació d’Origen Terra Alta.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment