La comitiva del concurs Grenaches du Monde visita Tarragona en el primer dia del seu itinerari

Els tastadors del concurs internacional Grenaches du Monde, que van arribar ahir a Catalunya per celebrar la sisena edició del concurs, es troben avui a Tarragona en la que és la primera parada d’un itinerari dissenyat per conèixer a fons el país vitivinícola que és Catalunya.

Tarragona, ciutat estretament lligada al món del vi des de fa segles, ha estat escollida per introduir a la comitiva del concurs en el món del vi a Catalunya. A les 11h començarà Les petjades del vi, un itinerari que portarà als membres de la comitiva fins als inicis de la història del vi a Tarragona, amb la irrupció de l’Imperi Romà al territori. Els participants visitaran els punts més emblemàtics de la Tarragona romana i podran descobrir com el vi va començar a fer-se lloc en la societat de l’època.

La visita a la ciutat finalitzarà amb un dinar maridatge amb vins de totes les denominacions d’origen garnatxeres de Tarragona, amb l’objectiu d’anar tancant el cercle vinícola per anar aproximant-se a poc a poc a l’emblemàtica garnatxa blanca de la Terra Alta.

A la tarda, els membres de la comitiva podran gaudir de l’exposició Garnatxa Blanca. De la Matèria a l’Ànima, una mostra interactiva que cerca la plenitud de sensacions del visitant, ajudant-lo a entendre les arrels de la garnatxa -en el seu sentit més ampli- a través d’una sèrie d’estacions que ajuden a posar el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta. Un camí professional que transporta als visitants al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits.

La jornada finalitzarà amb un sopar mariner a l’hotel Le Méridien Ra Beach Hotel, on brillaran les garnatxes blanques, i que finalitzarà amb una cantada d’Havaneres.

Bona rebuda del concurs a Barcelona

La comissió organitzadora del concurs va ser rebuda ahir al Parlament de Catalunya pel President del Parlament, Roger Torrent, en una audiència privada a les 18h. A la sortida, la comitiva es va dirigir fins al restaurant Òpera Samfaina on es va celebrar el sopar de benvinguda al concurs, i a on van assistir representants de les diferents DDOO catalanes, agents del món del vi, representants de les institucions i premsa especialitzada. Més de 100 convidats que van brindar amb vins de les DDOO catalanes i vins dolços del Rosselló.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment