La Denominació d’Origen Terra Alta inaugura les activitats de promoció del concurs Grenaches du Monde a Reus

Avui dilluns 16 d’octubre la Denominació d’Origen Terra Alta posa en marxa la campanya de promoció del concurs internacional de les Garnatxes del Món, del que serà seu oficial de l’11 al 15 d’abril del 2018, amb un showroom de vins dirigit a professionals de la restauració i l’hostaleria de la ciutat de Reus i de la Costa Daurada, així com a premsa especialitzada i prescriptors del món del vi.

La jornada se celebra entre les 16:30h i les 20:30 a la Fira de Reus (Avinguda Bellissens, 40), i en ella hi participen 26 dels cellers que conformen part de la DO i que donaran a tastar més d’un centenar de referències vinícoles.

Els cellers participants en aquesta primera jornada professional són: 7 Magnífics, Altavins, Bernaví, Caterra, Celler Arrufí, Celler Bàrbara Forés, Celler Batea, Celler Coma d’En Bonet, Celler Cooperatiu de Gandesa, Celler Frisach, Celler Germans Balart, Celler Jordi Miró, Celler Piñol, Celler Xavier Clua, Cellers Tarroné, Cellers Unió, De Haan Altés, Ecovitres, Edetària, Josep Vicens Vallespí, Lafou Celler, Les Vinyes del Convent, Sant Josep Vins, Serra de Cavalls, Vins del Tros i Vins La Botera.

L’acte, presidit pel president de la Denominació d’Origen Terra Alta, Sr. Joan Arrufí, comptarà amb l’assistència del Director General de l’INCAVI, Sr. Salvador Puig, Carles Luz, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, i altres representants de les institucions locals i comarcals.

Aquesta acció està subvencionada pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.

Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima

Aquesta primera jornada de promoció suposa també la inauguració d’un dels elements fonamentals del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa blanca. De la matèria a l’ànima. Es tracta dun camí professional que transportarà als assistents al coneixement i la consciència de la garnatxa, amb la intervenció de tots els sentits. Amb aquesta exposició interactiva se cerca la plenitud de sensacions de l’assistent, ajudar-lo a entendre les arrels de la garnatxa, en el seu sentit més ampli.

El recorregut compta amb 6 estacions: Territoris; Varietats de garnatxa; El treball a la vinya. Pagesos; Elaboracions; Sòls; i Aromes que ajudaran als assistents a posar el focus en la garnatxa catalana i, en especial, en la garnatxa blanca de la Terra Alta.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment