DO Terra Alta seu de Grenaches du Monde

La Denominació d’Origen Terra Alta serà la seu oficial del Concurs Internacional Grenaches du Monde el proper 2018. Aquesta designació representa una oportunitat única per posar en valor la garnatxa de la Terra Alta, i molt especialment la seva garnatxa blanca, tot un emblema i un senyal d’identitat per a la Denominació d’Origen.

La DO Terra fa anys que centra gran part dels seus esforços en aquesta singularitat, tant en l’àmbit institucional, amb el segell 100x100 Garnatxa Blanca, com a nivell de comunicació, gràcies, entre d’altres, a la campanya audiovisual i digital #fansDOTerraAlta.

Per tot això, el concurs suposa un gran repte i una gran oportunitat, no només per a la Denominació d’Origen Terra Alta sinó també per a les altres zones garnatxeres de Catalunya. En aquesta important trobada, la Terra Alta exercirà com a representant d’aquest país vitivinícola que és Catalunya, un país on la garnatxa té un protagonisme específic, i molt especialment a les denominacions d’origen Empordà, Montsant i Priorat, a més de la Terra Alta, que concentra un percentatge molt alt de tota la garnatxa mundial (33%), números que arriben fins al 75% si parlem de la producció a l’Estat Espanyol i fins a un 90% a Catalunya.

Acollir la propera edició del concurs Grenaches du Monde implica tenir l’oportunitat de ¡ mostrar al món el paisatge i l’entorn on s’elaboren uns vins altament reconeguts i premiats a nivell internacional en general, i en aquest certamen en particular.

El noste claim: DEL MEDITERRANI A LA GARNATXA DE TERRA ENDINS

Catalunya és un país vitivinícola, i la mediterraneïtat és un dels seus trets diferenciadors. El Mediterrani, en la seva màxima expressió, com a clima i territori, marca el caràcter dels vins elaborats amb garnatxa blanca, donant-los intensitat i calidesa. En la seva diversitat i en les seves diferents elaboracions trobem un caràcter comú, aromes que recorden a les herbes que marquen el nostre paisatge (fonoll, matafaluga, flor de taronger...) i notes de salinitat vingudes dels sòls més calcaris i propers a les brises marines tan característiques a diferents punts del Mediterrani.
#grenacheTerraAlta2018

#fansDOTerraAlta