Surt a la venda el paquet per participar al concurs Grenaches du Monde 2018

La Denominació d’Origen Terra Alta acaba d’obrir el termini de compra del paquet per participar al concurs Grenaches du Monde 2018. Aquells que vulguin participar de l’experiència enoturística que ofereix el concurs podran fer-se amb una plaça que els permetrà gaudir de tota l’agenda del concurs i viure una experiència única en el món vitivinícola de Catalunya.

El paquet es pot comprar a través de la secció del concurs a la pàgina web de la DO Terra Alta (concursgarnatxes.doterraalta.com) fins al dia 31 de març amb un preu de 795€ que inclou els desplaçaments interns, les pernoctacions, les diferents activitats i visites programades, així com els àpats dels 4 dies que dura el concurs.

El programa del concurs

El concurs Grenaches du Monde 2018 està dissenyat com un viatge que comença a Barcelona, com a capital del país vitivinícola que és Catalunya, i que portarà als participants en un recorregut pel Mediterrani fins al cor de la garnatxa de terra endins, la garnatxa blanca de la Terra Alta. Un recorregut que unirà història, paisatge i tradició amb una sèrie d’experiències que contribuiran a construir una imatge sòlida de les virtuts de les garnatxes catalanes i, en especial, de les de la Terra Alta.

L’agenda arrencarà dimecres 11 d’abril, data en què està prevista l’arribada dels participants a Barcelona, on tindrà lloc l’acte oficial de benvinguda al restaurant Òpera Samfaina, al bell mig de les Rambles, un espai que uneix innovació i gastronomia amb la història i cultura catalanes, i que servirà com a escenari perquè les institucions celebrin l’arribada d’aquest concurs a Catalunya.

Dijous 12 arrencarà el viatge cap al sud. Però abans d’arribar a la Terra Alta, els participants visitaran Tarragona, ciutat estretament lligada al món del vi des de fa segles. Les petjades del vi és el nom de l’itinerari que els portarà fins als inicis de la història del vi a Tarragona, amb la interrupció de l’Imperi Romà al territori. Els participants visitaran els punts més emblemàtics de la Tarragona romana i podran descobrir com el vi va començar a fer-se lloc en la societat de l’època. Un dinar maridatge amb vins de totes les DDOO garnatxeres catalanes posarà punt final a aquesta vista que unirà vi i història.

Els dies dedicats quasi exclusivament al concurs seran divendres 13 i dissabte 14. Dues intenses jornades en què es portaran a terme els tastos de qualificació del concurs, a més de les jornades tècniques dirigides a tots els convidats.

Els tastos de qualificació dels vins presentats al concurs se celebraran divendres i dissabte al matí al Celler Cooperatiu de Gandesa. Els visitants que no formin part del jurat podran gaudir de la Terra Alta, de la seva història i dels seus paisatges amb visites al poblat ibèric del Coll del Moro i la Catedral del Vi de Pinell de Brai. La tarda del divendres se celebraran també les jornades tècniques al Celler Figueres de Gandesa, amb ponències centrades en la garnatxa blanca, els diferents processos d’elaboració o les característiques organolèptiques de la garnatxa mediterrània, entre altres.

Dissabte serà el dia en què el concurs s’obrirà a tots els habitants de la Terra Alta gràcies a la fira que se celebrarà al centre històric de Batea. Una jornada popular i festiva on es podran tastar els vins de la DO Terra Alta, tot maridant-los amb una sèrie de propostes d’artistes de la zona.

La nit del dissabte serà la gran nit del concurs amb una gran festa de cloenda on es lliuraran els premis a les millors garnatxes d’aquesta edició. La Nit de les Garnatxes amb Estrella, que se celebrarà a l’Església del Poble Vell de Corbera, constarà d’una cerimònia oficial de cloenda i un sopar de gala de la mà dels 3 cuiners amb Estrella Michelin del territori: Fran Lopez, xef de Villa Retiro, Jeroni Castell, de Les Moles, i Vicent Guimerà, de l’Antic Molí. Una proposta gastronòmica de luxe per acompanyar als vins guanyadors d’aquesta sisena edició del concurs Grenaches du Monde.

Comment

There is no comment on this post. Be the first one.

Leave a comment